Strkanice, první facka, kravata, pád na zem – to je typický scénář řady (zbytečných) pouličních či diskotékových bitek.

Cvičení PHK začátečníků zahrnuje tzv. “Osmnáct aplikačních drilů” (Sap Baat Saan Sau) – 18 jednoduchých drilů a jejich variací, které pokryjí 80% situací, které vás v případném konfliktu mohou potkat.

Sap Baat Saan Sau zahrnuje všechny 3 fáze boje – ve stoje, v clinchy, i na zemi. Na videu níže je vidět kombinace několik drilů ze zápasnické a grapplingové fáze.

Standard

  • A chytne B do “kravaty”
  • A přitiskne kyčle co nejblíže k agresorovi, upraví postoj na T (kolmo na soupeřův postoj), narovná se, odtlačí jednou rukou soupeřovu hlavu a druhou jej chytne za genitálie

Co když… Varianta 1

  • A chytne B do “kravaty” – obránce však zareaguje pozdě a A jej zlomí
  • B okamžitě udeří agresora pěstí do genitálií

Co když… Varianta 2

  • A chytne obránce do “kravaty” a po krátkém zápasení jej strhne na zem.
  • B využije soupeřovu sílu stržení, přetočí se s ním a skončí nahoře. Po zajištění stability se zbaví držení, a udeří agresora “Sekající pěstí” (Pek Cheui, “kladivem”) do hlavy.

V tento okamžik by obránce vstal – v reálném boji je to v případě pádu na zem priorita č. 1. V rámci cvičebního drilu však agresor/obránce mění role, abychomtoho v rámic drilu procvičili více.

B se tedy na A a začne jej tlouct – A jej vymostuje, uvězní mu ruku a nohu, vymostuje podruhé a přetočí se. Okamžitě kontroluje bicepsy a udeří B hlavou do obličeje, a případně sjede oběma rukama na soupeřovi oči a zatlačí mu palcema do očí. Jakmile soupeř otevře překřížené nohy, přejde oběma rukama naráz dovnitř, přehodí je na jednu stranu a postaví se.


Tvoje cesta k mistrovství začíná prvním krokem.

Practical Hung Kyun: Sebeobrana, síla & kondice, zdraví 

Pošli nám obratem email pomocí formuláře níže, a dostaneš speciální nabídku 3 lekcí ZDARMA + Tréninkový manuál začátečníka ZDARMA! 

Neotálej, protože naše PHK lehce se rychle zaplňují. 

  • Krok 1

Rozhodni se do kterého PHK Gymu chceš přijít na 3 zkušební lekce ZDARMA. Nepotřebuješ žádné speciální oblečení ani vybavení – stačí tričko, kraťasy nebo tepláky a tenisky.

  • Krok 2

Využij naší speciální nabídky 3 lekcí ZDARMA plus Tréninkový manuál začátečníka ZDARMA. Nejsou potřeba žádné předchozí zkušenosti či kondice – jen chuť se sebou něco dělat.

Domluv se na první lekci ještě dnes! 

    Jméno a příjmení (vyžadováno)

    Tvůj email (vyžadováno)

    V které škole chceš přijít na 3 zkušební lekce ZDARMA? (Praha nebo Jihlava?)

    Napiš nám a my se ti co nejdříve ozveme!

    Chceš se umět ubránit, dostat se do kondice, zesílit?

    Chystané akce! 

    žádné plánované akce

    Sdílení