Practical Hung Kyun, Wing Chun Research a Funkční trénink!

 

Pavel Macek sifu (Practical Hung Kyun Praha): Dámy a pánové, kamarádi a bratři ve zbrani – dobrá práce, díky! Tek, Da, Seut, Na – Sat Yung Hung Kyun!

 

Ivan Rzounek sifu (Ivan Rzounek’s Wing Chun Research): Pro sifu Pavla Macka sifu and Justys and all yours “Boys & Girls” – je zážitek být s vámi na společném campu, máte “nadupaný” kluky” i holky (Hung Kyun i Funkční trénink!) a hlavně – je s vámi legrace (přírodní úkaz zvaný “Ludva” a jeho kumpáni – u nás se mu říká “Menšík”:-)!). Díky!

 

Pavel Macek sifu: Zdravíme kamarády ve zbrani, jiné než společné campy už si ani nedokážeme představit, Mou Lam Yat Ga! Díky za inspiraci (Wing Chun sparringy s dlouhou tyčí byly paradní!) a samozřejmě i za další doplňkový program – Eďusova ukázka z nové knihy “Panteří pěst” (www.kungfuknihy.cz) i Virgova “gungfu” povídka byly boží! Těšíme se na další společné “Pnětluky”!

 

Jan Jíša (Pratical Hung Kyun Trutnov): Právě jsem se vrátil z letního Hung Kyun tréninkového campu mimo civilizaci a byl to naprosto výborný zážitek. Chtěl bych poděkovat všem účastníkům za skvělou a velmi ztmelující atmosféru, kterou se tam podařilo navodit, a za vzájemnou pomoc při cvičení. Hlavní dík ale samozřejmě patří mému sifu Pavlu Mackovi, který pro nás připravil veškerý program, přednášky, dával dobré rady a držel nad námi pomyslný (řetězový) bič, stejně jakož občas po špetkách nabídl i pomyslný cukr. “Ty, který se mnou krvácíš a potíš se, budeš můj bratr.”  Díky, bratři a sestry z Practical Hung Kyun!

 

Adam “Kain” Nikrýn (Practical Hung Kyun Praha): Pokempová únava a trochu smutek, ze už je konec. Poslední Pnětluky, jsem zvědav, kde to bude příště. Hlavně jsem si znovu prošel základy a už se na to koukal trochu jinak, tak snad mi to pomohlo. Jinak potu moře, krve pár kapek, poštípaný od těch létacích svi…potvor, prostě paráda. …Ty, kdo se se mnou potíš a krvácíš, budeš můj bratr. (fun… fun… fun… fun…)

 

Libor Mattuš (Practical Hung Kyun Brno): V pořadí již jedenáctý letní camp je za námi. Pokud někomu budu tvrdit, že pět hodin tréninku denně byl neocenitelný odpočinek, asi si bude myslet, že jsem utržit příliš mnoho ran do hlavy. Ale mám pocit, že osvobodit se na týden, od počítače, internetu, mobilního signálu a ostatních vymožeností a soustředit se jen na to jedno, tedy cvičení Praktického Hung Kyun pod vedením našeho sifu Pavla Macka je něco, co bych si s chutí dopřál klidně každý měsíc.

Můj velký dík patří v první řadě sifu, za vedení a program celého campu, který hodnotím jako velmi dobře propracovaný a převyšující ty minulé, dále starším gungfu bratrům za cenné rady, a vůbec všem, kdo se campu účastnili, bavili se a usilovně cvičili, potili se, snášeli sluneční žár i proudy deště, komáry i nedostatek teplé vody, aby nakonec zjistili, jako já, že to fakt stálo za to. Nesnažím se o originalitu, ale tyto slova to přesně vystihují: “Ty, který se se mnou potíš a krvácíš, budeš můj bratr.” Practical Hung Kyun zdar!

 

Alžběta “Kill Bill” Mušková (Practical Hung Kyun Praha): Návrat do reality zdá se být krušný. Něco málo přes dvacet hodin spánku a stále cítím únavu, která jako by se v Pnětlukách neprojevovala ve své plné síle. Dřina, dřina, dřina, spousta potu, ale hlavně týden strávený s mojí velkou rodinou (nikdy bych nevěřila, že budu s láskou vařit pro své bratry) byl tou nejlepší dovolenou. Ruce nahoru, bradu dolu, výraz šílence a vzhůru do dalšího kola!

 

11. letní Hung Kyun Camp

 Tomáš “Scooby” Bazala (Practical Hung Kyun Praha): Při představě týdnu stráveného těžkou fyzickou dřinou, kdy jedinou vaší odměnou bude zmožené tělo a propocené, smradlavé oblečené, které ani nestíhá uschnout před dalším tréninkem, kdy se váš denní program redukuje na systém trénink-jídlo-spánek-trénink-jídlo-spánek a tak pořád dokola a kdy za celou dobu trvání nevytáhnete paty z jednoho údolíčka pod kopcem Pravda, se možná někomu může udělat až nevolno. Tak si určitě průměrný člověk dovolenou nepředstavuje

… Ale přesto, ejhle, ono to funguje! Člověk je sice unavený, zmožený a možná občas musí přemáchnout nějaký ten p

ropocený svršek, ale co to dělá s hlavou! Nikdy jsem si neodpočal tak, jako na kempech pořádaných pod společnou patronací Pavla Macka sifu (Practical Hung Kyun) a  Ivana Rzounka sifu (Wing Chun Kuen Research). Člověk prostě na týden vypne, maká, pobaví se s přáteli a v neposlední řadě ohromně zlepší své dovednosti. Návrat do normálního života je pak trochu šok. Ale pořád si člověk může doma zacvičit, vypnout a pečlivě využívat rady načerpané na tom jednom jediném týdnu, který ovlivní několik dalších měsíců.

Takže jak to bylo?… Pořádně do postoje… Zatnout břicho… vytočit kyčel… Ano! To je ono! A teď 30 angličáků!

 

Jan “Ábel” Nikrýn (Practical Hung Kyun Praha): Po týdnu zpátky v civilisaci. Unavený, poštípaný komáry, plný dobré nálady.  Chtěl bych za ten skvělý týden poděkovat v první řadě mému sifu, za skvělý program, trpělivost a spoustu mentálních kopanců. Byly potřeba. Poděkování samozřejmně i Justys, nejen za to, že bylo na co se dívat.  Scoobymu a jeho harému, že mne adoptovali do chatky… Bratrovi a mnohým dalším. “Ty, kdo se se mnou potíš a krvácíš, budeš můj bratr.”…

Tom Nezbeda (Practical Hung Kyun Trutnov): Všechno již v podstatě bylo už řečeno, kamarádi. Mluvili jste o potu, o dřině, o únavě, o angličácích (btw. asi 30 jich mám schovaných ještě doma v krabici na půdě … syn je teď dostane ke čtvrtým narozeninám), ale taky o radosti, potěšení, o neskutečně dobré dovolené atd. Tak jenom říkám, že to svatá pravda – prostě dobrý. Skoro nic lepšího neexistuje, až na výprask od Kaina 😉 Ještě jste taky mluvili o šoku, při návratu do reality, no ale to byste měli vidět mé dvě děti, které mě při návratu těžko poznávali. Nejdřív se jim chtělo brečet, pak se na mě trochu mračili a pak se konečně trochu usmáli. Syn pak ohrnul nos a povídá: „Fuuuj, ty smrdíš!“ ….. Takže asi takhle … Zdravím z Tábora a těším se na další camp!

[nggallery id=23]

Practical Hung Kyun pro začátečníky

 

Sdílení