8. letní Hung Kyun camp se konal 22.-29. srpna 2009 v Pnětlukách u Loun.

Trénovalo se trojfázově – ráno, dopoledne a odpoledne.Ranní trénink, který začínal během, byl zaměřen na dechová cvičení (noi gung) a procvičování fundamentálních sestav LGHK – “krocení tygra ve znaku gung” (gung ji fuk fu kyun) a “tygra a jeřába” (fu hok seung ying kyun ); sifu se věnoval nejpokročilejší sestavě systému LGHK, “železnému vláknu” (tit sin kyun).

Dopolední tréninky byly věnovány procvičování “stínových” drilů” (saan sik) a opakování látky z letních seminářů s velmistrem Lamem. Známé přísloví praví: “cvičit sestavy a necvičit gung (posilování/”otloukání”) znamená nedosáhnout ničeho, i kdybyste cvičili celý život” – proto byla druhá část dopoledních tréninků zaměřena na “silový a kondiční trénink” (lin gung) – běh, “otloukání tří hvězd” (da saam sing), roztahování ratanového kruhu, cvičení se závažími na posilování prstů, cvičení s kettlebells, údery do lap, štítů, shyby etc.

Odpolední trénink byl zaměřen na cvičební/bojové aplikační drily (saan sau) a především sparringové drily systému LGHK (saan da) za použití grapplingových/boxerských rukavicí, chráničů holen, kolen, loktů, ochranných přileb apod. Všichni žáci bez rozdílu dovednosti byli na konci campu schopni použít základní techniky LGHK v jednoduchém fullkontaktním volném sparringu. Pokročilejší žáci testovali své dovednosti v streetfightovém fullkontaktním “everything goes” sparringu (údery, kopy, lokty, kolena, “hlavičky”, strhy, přehozy, kopy do soupeře na zemi… ).

Večery byly věnovány promítání tematických dokumentů o různých bojových umění, analýze streetfightů, MMA zápasů a záběrů z tréninků LGHK v Hongkongu a Číně. Příjemným zpestřením byla i návštěva kamarádů z Wingcheun školy Ivana Rzounka sifu a krátký seminář Hung Sing Choi Lei Fat pod vedením Lukáše Slavíčka (žáka Ivana Rzounka sifu a Bun sifu).

Těšíme se opět za rok na v pořadí již 9. letním tréninkovém campu LGHK!

[nggallery id=10]

Practical Hung Kyun pro začátečníky

Sdílení