PHK Gathering: Sparring se zbraněmi

Tradiční čínské zbraně v akci! 

Podzimní PHK Gathering bylo tentokrát zaměřeno na sparring se zbraněmi – šavle, tyče, nože, jakož i exotičtější zbraně typu halapartna.

Podívejte se na video z celé akce a přečtěte si report organizátorů a účastníků!

Od pořadatelů

Před nějakým časem jsme přes internet diskutovali s Adamem Nikrýnem, instruktorem PHK Gymu Praha, o jednom videu skupiny Dog Brothers.

Bavili jsme seo tom, co se musí udělat, aby se člověk podobného setkání mohl zúčastnit. Závěr diskuze byl jednoduchý – prostě podobné setkání uspřádat.

Od slov k činům uběhla poměrně dlouhá doba, ale nakonec jsme setkání zorganizovali. Vzhledem k tomu že se zbraněmi nemáme tolik zkušeností, tak setkání probíhalo spíše ve formě zkoušení a poznávání.

Naše první se(t)kání rozhodně nemůžeme a nechceme srovnávat s Dog Brothers, ale tato skupina je pro nás velkou inspirací. Věřím a doufám, že první setkání, které bylo zaměřené na zbraně nebude poslední.

                                                                                                            Michal Hink, PHK Gym Jihlava

Od účastníků

Vše je jednou poprvé a tento PHK gathering byl můj první. Poprvé jsem se ocitl v Jihlavě a měl tu čest poznat zbytek „buňky“. Poprvé se také jednalo o se(t)kání se zbraněmi, takže jsem byl pln očekávání.

Samotné se(t)kání proběhlo ve velmi příjemné atmosféře a za pěkného počasí, takže se šlo ven do parčíku. Měli jsme k dispozici velké množství „bezpečných“ zbraní. Bacátka délky nože, motýlího meče/teleskopu, šavle, jednokoncové tyče a já jsem přispěl vlastnoručně (!) vyrobenou měkčenou halapartnou (překřtěnou ihned na Lopatu, hádejte proč).

Jednotlivé „potyčky“ přinesly spoustu zjištění. Například že boj beze zbraně a se zbraní stojí na podobných základech. Práce nohou, příprava si útoků (záludy, finty, vzdálenost), řetězení (komba).

Měl jsem tu možnost zkusit halapartnu proti jednokoncovce i šavli. Oprášil některé návyky z historického šermu (předseky na ruku forthewin!) při boji šavle vs. šavle, teleskop vs, teleskop a došlo i na spárovanou kombinaci dlouhá/kratší. Jirka si pak poranil palec na dominantní ruce a tak jsem nabídl šerm druhou rukou, což je taky zajímavé cvičení.

Celkově to byla velmi vydařená akce, plná nejen zábavy ale i ponaučení a jako bonus jsem měl ještě podnětný rozhovor s Michalem o Gung Ji Fuk Fu Kyun, které se poslední 2 měsíce věnuji.

Díky moc PHK Gymu Jihlava za uspořádání takové akce, už se velmi těším na další se(t)kání.

                                                                                                            Josef Vančura, PHK Gym Praha


Tvoje cesta k mistrovství začíná prvním krokem.

Practical Hung Kyun: Sebeobrana, síla & kondice, zdraví 

Pošli nám obratem email pomocí formuláře níže, a dostaneš speciální nabídku 3 lekcí ZDARMA + Tréninkový manuál začátečníka ZDARMA! 

Neotálej, protože naše PHK lehce se rychle zaplňují. 

  • Krok 1

Rozhodni se do kterého PHK Gymu chceš přijít na 3 zkušební lekce ZDARMA. Nepotřebuješ žádné speciální oblečení ani vybavení – stačí tričko, kraťasy nebo tepláky a tenisky.

  • Krok 2

Využij naší speciální nabídky 3 lekcí ZDARMA plus Tréninkový manuál začátečníka ZDARMA. Nejsou potřeba žádné předchozí zkušenosti či kondice – jen chuť se sebou něco dělat.

Domluv se na první lekci ještě dnes! 

    Jméno a příjmení (vyžadováno)

    Tvůj email (vyžadováno)

    V které škole chceš přijít na 3 zkušební lekce ZDARMA? (Praha nebo Jihlava?)

    Napiš nám a my se ti co nejdříve ozveme!

    Chceš se umět ubránit, dostat se do kondice, zesílit?

    Chystané akce! 

    žádné plánované akce

     

     

    Sdílení